Lelki Egészségvédő Alapítvány - Magánéleti, párkapcsolati és családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás

Torma Zita: A „Szent menyegző” a mesében
Meseterápiás műhely

A „Szent menyegző” archetípusa az ellentétek kibékítését, a nő – férfi egységét jeleníti meg, mely az egyesülés misztériumában, a holtomiglan – holtodiglan kapcsolatban jelenik meg. Ez az őskép a férfi-nő ellentétpár egyesülési vágyának örök szimbóluma. Ez az egyesülés mind testi, mind érzelmi, mind érzéki és szellemi, sőt spirituális szinten is megjelenik. A mesékben a királyi esküvő képe jelenítheti meg ezt az ősképet. Ez a mindannyiunk által örökkön vágyott, elemi szintű egyesülés a mesebeli párok, a mitológiai istenségek sajátja. A menyegző során a lányból asszony, a fiúból férfi válik. Mindkettőjük maguk mögött hagyja anyját és apját. Lelki szinten a „Szent menyegző” során akkor tud megjelenni az asszony és a férj, ha a benne résztvevők maguk mögött tudják hagyni a serdülő és fiatal felnőtt kor énállapotait.
A műhely során egy mesén keresztül keressük önmagunkban a válaszokat: Megéltem-e már a „Szent menyegző” állapotát? Van-e vágyam rá? Mi az, ami segít abban, hogy ez létrejöjjön újra és újra? Mi az, ami hátráltat?

Torma Zita vagyok – klinikai szakpszichológus-jelölt és meseterapeuta
„Torma Zita vagyok, klinikai szakpszichológus-jelölt és meseterapeuta. Munkám során főleg a gyermekvédelem különböző területein dolgozom kamaszokkal, gyerekekkel és felnőttekkel is. Ennek megfelelően a krízis, a trauma és a traumás növekedés állandó fókuszba kerülnek a segítő foglalkozások során. Egyénekkel és csoportokkal végzett munkámban szívesen dolgozom mesékkel, hiszen a mese nagyon érzékenyen nyúl a lélekhez, de közben hatalmas belső energiákat képes felszabadítani bennünk. A Lelki Egészségvédő Alapítványnál meseterápiás szakembereket képző csoportokat vezetek.”

 VISSZAFelnőttképzési tevékenység nyilvántartásba vételi száma: E-001340/2015
LEA - Lelki Egészségvédő Alapítvány
Magánéleti, családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás
Általános információ, bejelentkezés: Mobil: 0630-350-78-23
Vonalas: 06/1 221-70-68 kedd, szerda, csütörtök11:00-14:00-ig
Email: lea.pszichologia@gmail.com
Postacím: Lelki Egészségvédő Alapítvány 1580 Budapest, Pf. 46.: Budapest