Lelki Egészségvédő Alapítvány - Magánéleti, párkapcsolati és családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás

Lentulay Edina: Mérlegen a lelki egészség – a mesék, mint lélektükrök
Meseterápiás műhely

Október, a Mérleg hava. A sötét, és világos órák száma kiegyenlítődik. Még bennünk zsong a nyár, de érezzük, megállíthatatlanul közeleg a tél. Ragyognak a színek, élvezzük a langyos napsütést, de a reggelek már csípősek. Még és már. Lassan billen a mérleg nyelve.
Minden mese az egyensúly megbomlásával kezdődik. A mesehős elindul, hogy addig nem próbált utakon, módokon megtalálja az egyensúly visszaállításának eszközét, megtalálja párját, elhozza az aranymadarat, az aranyalmát, az örök fiatalság vizét.
Ha most jól feltöltjük lelki raktárainkat, van jó esélyünk arra, hogy a sötétség mélypontján majd megszülessen bennünk az új fény, hogy a téli időszakban saját belső fényünk világítson és adjon erőt.
Mi kell ehhez? Egy jó mese, melyben találkozhatunk önmagunkkal. Mert a mese: tükör. Megláthatjuk benne saját erdőnket, szépen szóló madarunkat, a bennünk élő bölcset, a segítőinket. Mérlegre tehetjük a bennünk élő és működő erőket, ösztönzéseket, késztetéseket. A mesék megtanítanak arra, hogy minden szereplőnek, mesei helyzetnek megvan a pozitív hozadéka, ha jól sáfárkodunk velük.  Segítségünkre lesznek ebben az önismereti munkában az alkotásainkban megjelenő színek, formák, a mesei szimbólumok és egy kellemes beszélgetés egy jó és megtartó csoportmunka folyamatában.
Várunk szeretettel!

Lentulay Edina – meseterápiás szakember, pedagógus, fejlesztőpedagógus
„Lassan egy évtizede foglalkozom a mesékkel, vezetek meseterápiás csoportokat, egyéni foglakozásokat Antalfai Márta Kincskereső Meseterápiás módszerét alkalmazva gyerekeknek, időseknek egyaránt. Jelenleg a budapesti, VIII. kerületi Deák Diák Általános Iskolában dolgozom fejlesztőpedagógusként, ahol szintén a módszert alkalmazva tartok főként egyéni foglakozásokat alsós és felsős korosztálynak egyaránt. 
A Wesley János Lelkészképző Főiskolán a Katarzisz Komplex Művészetterápia oktatása keretében meseterápiás önismereti csoportot vezetek a képzés elindulása óta.
A Világszép Alapítvány (régen Meseközpont) önkéntes mesélőjeként rendszeresen járok mesélni állami gondoskodásban élő gyermekeknek.”VISSZAFelnőttképzési tevékenység nyilvántartásba vételi száma: E-001340/2015
LEA - Lelki Egészségvédő Alapítvány
Magánéleti, családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás
Általános információ, bejelentkezés: Mobil: 0630-350-78-23
Vonalas: 06/1 221-70-68 kedd, szerda, csütörtök11:00-14:00-ig
Email: lea.pszichologia@gmail.com
Postacím: Lelki Egészségvédő Alapítvány 1580 Budapest, Pf. 46.: Budapest