Lelki Egészségvédő Alapítvány - Magánéleti, párkapcsolati és családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás

Hamar Zoltánné Bede-Fazekas Enikő: Október lelki üzenete a mesékben
Meseterápiás műhely

A mesék értékes útmutatóink lehetnek az életben. Évezredek kikristályosodott bölcsességére lelhetünk bennük. Az emberi élet minden nagy kérdésével foglalkoznak: életutunk fordulópontjai, döntéshelyzetei, válságai és sorskérdései egyaránt megfogalmazódnak a mesék sajátos, szimbolikus nyelvén. Természetesen az egyik legfontosabb témánkkal – a szerelem, a pártalálás, a párkapcsolat, a házasság kérdéseivel és küzdelmeivel – is találkozhatunk a mesékben.
Hogyan válunk éretté a párkapcsolatra? Mi következik a hét országra szóló lakodalom után? Mi fenyegetheti a párkapcsolat harmóniáját? A külvilágból és a belső világunkból érkező sárkányok és boszorkányok? Mit tanulhatunk a mesék által a hűségről?
Első olvasatra mindez talán rejtve marad előttünk a mesék szövegében, ám ha elindulunk a meseképek és szimbólumok feltárásának izgalmas útján, ha hagyjuk rezonálni lelkünkben e képeket, kibomlik előttünk a mesék mély, intuitív bölcsessége, amely gyakorlati útmutatóvá válhat számunkra a szerelem és a párkapcsolat nem egyszer göröngyös útján. A műhelymunka során imaginációval, alkotással, közös elemzéssel fedezzük fel egy párkapcsolatról szóló mese üzeneteit.

Hamar Zoltánné Bede-Fazekas Enikő – pedagógus, esztéta, komplex művészeti terapeuta
A Lelki Egészségvédő Alapítvány Győri Művészet-és Meseterápiás Műhelyének vezetője.
2000-től 2009-ig francia nyelv szakos középiskolai tanár.
2003-tól kezdve a Katarzisz Komplex Művészetterápia módszerével dolgozó művészetterapeuta.
Fő területei: önismeret- és személyiségfejlesztő csoportok vezetése, valamint oktatás a LEA keretében zajló akkreditált képzésekben, és a Wesley János Főiskola művészetterapeuta szakán. 2012-től a Kincskereső Meseterápiás Módszerrel dolgozó meseterapeuta és oktató.VISSZA
Felnőttképzési tevékenység nyilvántartásba vételi száma: E-001340/2015
LEA - Lelki Egészségvédő Alapítvány
Magánéleti, családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás
Általános információ, bejelentkezés: Mobil: 0630-350-78-23
Vonalas: 06/1 221-70-68 kedd, szerda, csütörtök11:00-14:00-ig
Email: lea.pszichologia@gmail.com
Postacím: Lelki Egészségvédő Alapítvány 1580 Budapest, Pf. 46.: Budapest