Lelki Egészségvédő Alapítvány - Magánéleti, párkapcsolati és családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás

Bátorfi Andrea: Art and flow, avagy áramlásba kerülni külső és belső képek segítségével
Művészetterápiás műhely

Az áramlás az élet egyik legalapvetőbb tulajdonsága. Egy szóképpel élve, az élet egésze egy hatalmasan hömpölygő folyóhoz hasonlít. Ha útját nem akasztják meg gátak és torlaszok, egyenletesen és akadálymentesen áramlik. Ilyen erőfeszítésmentes könnyedséggel zajlik az életünk is az áramlás tudatállapotában, amelyben vágyaink, elképzeléseink megvalósulása vesződség nélkül, természetes módon bontakozik ki. Pusztán létezésünk okán eleve az áramlásban vagyunk, de hiedelmeink és mások által belénk ültetett kedvezőtlen belső képeink miatt az életáram útjába akadályok kerülnek.
Az áramlás útjában álló torlaszok lebontásának egyik sajátos útja az art&flow módszere, amely ötvözi az érzelemteli művészeti képekkel folytatott munkával és a meditációval elérhető előnyöket.
Az art&flow műhelyfoglalkozás első, elméleti részében az áramlás- tudatállapothoz vezető folyamat törvényszerűségeit mutatom be. Ezt követően a természetből és a művészetből vett képi példák segítségével mélyítjük tovább az élet mint áramlás metafora megértését. A foglalkozás gyakorlati részében vezetett meditációra indulunk, hogy a könnyűség, felszabadultság és nyitottszívűség flow- minőségeit együtt tapasztaljuk meg.

Bátorfi Andrea – művészettörténész, vizuális művész, képmeditáció oktató
„Bemutatkozom: Bátorfi Andrea vagyok, művészettörténész, vizuális művész és képmeditáció oktató. Pályámat művészettörténész muzeológusként kezdtem a Magyar Nemzeti Galériában, majd több mint egy évtizeden át kreativitásfejlesztő, tehetséggondozó művészeti műhelyeket és előadásokat tartottam felnőttek részére a Műcsarnokban. Ezekben az években dolgoztam ki sajátos képmeditációs módszeremet. Jelenleg a Komplex művészeti terapeuta szakon oktatom a képmeditációt a Wesley János Lelkészképző Főiskolán. Fotógrafikáimmal és művészvideóimmal tizenöt éve szerepelek egyéni és csoportos kiállításokon.
Honlapom: www.artandflow.com

VISSZAFelnőttképzési tevékenység nyilvántartásba vételi száma: E-001340/2015
LEA - Lelki Egészségvédő Alapítvány
Magánéleti, családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás
Általános információ, bejelentkezés: Mobil: 0630-350-78-23
Vonalas: 06/1 221-70-68 kedd, szerda, csütörtök11:00-14:00-ig
Email: lea.pszichologia@gmail.com
Postacím: Lelki Egészségvédő Alapítvány 1580 Budapest, Pf. 46.: Budapest