Pszichológiai konzulátció és tanácsadás

 

A konzultáció és tanácsadás olyan esetekben alkalmazhatók, amikor jól körülírható, „megfogható” problémával állunk szemben. Lehet az munkahelyi, kapcsolati zavar,  vagy élethelyzet, melyen úgy érezhetjük, nem tudunk túllépni, vagy nem tudunk megoldást találni. Ilyenkor azt éljük meg, hogy gondolatainkat egyre inkább leköti az adott probléma, érzelmileg felkavaró, s úgy érezhetjük, megakadtunk.

Ilyen esetben egy-két alkalommal körüljárjuk a problémát, majd pár alkalmas konzultáció keretében teljesebb képet alakítunk ki. A pszichológus segíthet abban, hogy rálássunk saját helyzetünkre, s külső nézőpontból vizsgálhassuk meg azt. A probléma megbeszélése segíthet tisztázni a célokat és hátráltató tényezőket. Segíti a megértést, és ezáltal a változás és megoldás lehetőségét.

Lehetőség van tanácsadásra is, pl. munka- és pályaalkalmassági területen, vagy nevelési nehézségek esetén. Ez a megközelítés azonban különbözik a terápiától, nem célja a probléma, a személyiség, a kapcsolatok mélyebb megértése, inkább a problémára fókuszál, konkrét kérdésekre keres és ad választ.

←Vissza az ambulanciához (további információ, árak, elérhetőségek)

 

 
LEA - Lelki Egészségvédő Alapítvány
Magánéleti, családi problémák kezelése, pszichológiai segítségnyújtás
Általános információ, bejelentkezés: Mobil: 0630 350 78 23
Vonalas: 06/1 221-70-68 kedd, szerda, csütörtök11:00-14:00-ig
Email: lea.pszichologia@gmail.com
Postacím: Lelki Egészségvédő Alapítvány 1580 Budapest, Pf. 46.: Budapest